שאלה לגבי לאכול שום חי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

17/10/2021 | 15:43 | מאת: ח

שלום רב יש לי שאלה האם גירוד שום חי למהול אותו בטיפה מים ולבלוע האם זה מסוכן לשווט ויכול להשאיר צלקות או משהו ? עם ההרגשה לאחר מכן של שרפה חזקה אבל אחרי שאוכלים חתיכת לחם או משהו זה נעלם או שזה בשטוח ? והאם באופן חד פעמי או פעמים בודדות יכול לקרות משהו תודה ...

שום וכל התבלינים חריפים מזיקים ברירית של מערכת העיכול , בעיקר ושט וקיבה . אכילת אוכל חריף גורמת להפרשת יתר של חומצה שמגביר נזק לרירית גם ככה פצועה מחריף . אכילה חד פעמית לא יכולה לגרום נזק לטווח ארוך, אבל אכילה מתמדת תזיק משמעותי .

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה