בדיקת גסטרוסקופיה שבוע הבא ותסמינים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

13/10/2021 | 09:33 | מאת: רוני

דר יקר שלום, יש לי גסטרוסקופיה שבוע הבא ועד אז אני מבקשת לדעת אני בלחץ נוראי. 5 חודשים בערך סובלת מכאבים בחזה שמקרין לגב, צרבות איומות שעולה לגרון, שריפה בגרון, לעיתים קשיי נשימה, קשיים בעת בליעה המזון ומה שקורה לי שאני אוכלת כאילו מנסה לבלוע מחזירה את האוכל לפה ושוב בולעת מקווה שהבנת אותי נשמע מפחיד, ולפעמים גם כואב, לעיתים אחרי האוכל מרגישה בחילה ואז מקיאה, לאור כל זאת קראתי עכשיו בגוגל שהתסמינים הנפוצים ביותר לסרטן לא עלינו הם צרבת וקשיי עיכול בדיוק ממה שאני סובלת 5 חודשים. דר' בבקשה ממך עד הבדיקה אפשר לדעת את האמת האם זה נשמע לך מחלה קשה אני ממש ממש מפחדת. קניתי ניסיתי לקחת כדור אחד אומפרדקס וחמישה כדורים פמוטידין לא עזר, היום קניתי גביסקון בתמיסה דווקא די עזר לי יחסית הרגשתי הקלה אבל כאילו משהו תקוע לי בגרון בוושט קשה לי עדיין לבלוע. הגביסקון גרם לי גירוי בגרון ובמיתרי הקול ואני מכחכחת כל הזמן לכן חוששת לקחת שוב, והאם יש הבדל בין התמיסה לכדור גביסקון לדעתך מה עדיף עד יום שלישי. ושוב נשמע לך מסוכן כל המידע שציינתי? אני די בהלם. תודה לך מראש וסליחה שזה ארוך.

שלום בת כמה את ? זה נשמע יותר מחלת רפלוקס עם בקע סרעפתי. אין ברירה צריך להמשיך בדיקות . גסטרוסקופיה זה רק התחלה . בנתיים את חייבת לקחת תרופות מסוג אומפרדקס - נקסיום, קונטרולטק. גם יש תרופה חדשה במקום גביסקון ניתן לקחת ezox ,בלי מרשם . אחרי בדיקה נהיה יותר חחמים בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה