כדור שרט את הוושט וגורם לכאבי גב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

08/10/2021 | 13:47 | מאת: בן19

שלום, כבר כמה שנים שאני לוקח כדורים פסיכיאטריים כל בוקר לטיפול בדיכאון. מידי פעם אני לא בולע טוב את הכדור והוא שורט לי את הוושט מבפנים מה שגורם לכאב ותחושה של גוש בגרון אבל להבנתי הרקמה בפנים משתנה די מהר ככה שיום אחרי כבר אין שום בעיה. אתמול לקחתי כרגיל את הכדור ויצאתי מהבית, ורק כשיצאתי מהבית התחלתי להרגיש כאב חד, הכאב מקרין מהגרון לגב העליון ולצדדיו וכל פעם שאני בולע מים או אוכל יש כאב חד בגב. כמה פעמים במהלך היום הכאב בגב פתאום בא בחוזקה בלי קשר לאכילה או שתייה. ציפיתי שהתופעה תעבור אבל קמתי הבוקר והמצב די דומה בזמן אכילה או שתייה. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע, איך הוושט מקרינה כאב על הגב העליון ואזור השחמות ולאיזה רופא עליי לפנות במידה והמצב לא משתפר תוך כמה ימים… תודה וסופש נעים

שלום יש כנראה בעיה בתנועתיות של הושט . את הסיבה צריך לברר התכווצות הושט יכולה להקרין לגב . רופא שעושה בירור- הרופא גסטרו ש עוסק בבעיות של תנועתיות של מערכת העיכול פרופ' דיקמן , ד''ר פורמן בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה