כאבים בחזה וצרבות ושריפה ודם כל יום אחרי שינה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

06/10/2021 | 16:16 | מאת: רוני

שלום דר', לפני כמה חודשים היתה לי ברונכיט חזקה עשיתי סיטי חזה לא סרטן חס וחלילה אבל הריאות לא במצב טוב בלשון המעטה וגם copd. ואז התחילו ל כאבים בחזה שמוקרן לגב כבר 5 חודשים עם צרבות נוראיות שהכל עולה לי וכאבים בלתי נסבלים ושריפה כל הזמן בוושט בחזה בגרון כבר לא יודעת איפה. בנוסף כמה חודשים יש לי דם בפה כל יום אחרי שאני קמה בבוקר וגם אם אני ישנה בצהריים כמו דם טרי שנחתכים וכמות לא מועטה זה קשה לצפיה עבורי כל הזמן אני ממש רועדת מזה. הייתי אצל מלא רופאים, א.א.ג נקי אין גידולים, גסטרו אמר שאין מצב שהדם זה מגסטרו וקבעו לי תור רק בינואר מלא זמן לגסטרוסקופיה. לצערי אין מקום קודם. בדיקות דם תקינות לחלוטין. רופא הגסטרו נתן לי אומפרדקס 20 מג, לקחתי כדור אחד עשה לי הכי רע שבעולם והפסקתי, קניתי על דעת עצמי פמוטידין 20 מג , זכור לי שלפני 30 שנה היה לי גם כאבים אותו רופא עשה לי גסטרוסקופיה וקיבלתי פמוטידין לחודש פעמיים ביום ועבר לכן קניתי גם אבל השאלה לקחת פעמיים או פעם. אני לא טיפוס של כדורים ונמנעת מלקחת בכלל הפעם כנראה אין לי ברירה הכאבים והשריפה לא מסוגלת לעמוד בזה. ממה לדעתך הדם? קראתי בגוגל שכן יש מצב שאם יש חלילה מחלה או משהו אחר שלא נדע, יוצא דם מהוושט או מהקיבה ועולה לפה האם זה נכון? תוכל לתת לי כיוון בבקשה ממך. המון תודה, רוני

שלום לך קודם כל ,לא לעשות מסקנות מוקדמות . את צריכה לחזור לכדורים מסוג אומפרדקס , יש מגוון כדורים במשפחה הזאת- לונטון, נקסיום, קונטרולטק , משהו צריך להתאים לך. פמותידין לא יעיל במיוחד כמו תרופות שציינתי . דבר שלישי, את חייבת גסטרוסקופיה בהקדם. אין ברירה , בלי בדיקה הזאת לא נתקדם . בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה