בעיות בוושת לאחר נטילת דוקסילן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

11/09/2021 | 15:00 | מאת: לירון

היום אני ארבעה ימים לאחר נטילת דוקסילן במשך חמישה ימים כבר מהיום השלישי של נטילת התרופה התחלתי להרגיש קושי בבליעה תחושה שהאוכל נתקע בגרון ועולה למרות שאין הרגשה של חומציות/קיא, פשוט הרגשה של נוכחות מזון בוושת בכל אכילה ושתיה, אפילו מים יש לי תחושת חנק בגרון כאילו יש לי שם משהו ותחושה של שובע למרות אכילה מועטה מאוד ברמה שאני מסוגלת לא לאכול ולא לשתות בכלל ובכל זאת להרגיש שבעה מאוד אני פוחדת שזה לא יעבור אני אוהבת לאכול ואני מרגישה שירדה לי איכות רמת החיים בצורה דרסטית מה אתה חושב שיש לי והאם זה יעבור או שאצטרך ללמוד להתרגל למצב החדש ?

שלום רק על סמך סיפורך קשה להגיד . יכול להיות הרבה דברים - מבעיה תפקודית של הושט עד לבעיה מכנית. עליך לעשות בדיקות נוספות . אני הייתי מתחיל מצילים (שיקוף )בליעה . ואז לפנות לגסטרו שעוסק בבעיות מערכת העיכול עליונה . יכול להיות שמדובר אצלך באכלזיה , אבל דורש בירור בהצלחה

11/09/2021 | 18:15 | מאת: לירון

יכול להיות שבגלל שנטלתי דוקסילן (שאחת מתופעות הלוואי שלו זה פגיעה בוושת) אני מעתה והלאה אסבול לתמיד מבעיות בוושת ? יש אנשים שנרפאו מפגיעה בוושת שנגרמה בגלל אנטיביוטיקה? זה יכול לעבור לבד אם אני פשוט אחכה כמה שבועות ? אני ממש מתחרטת שנטלתי את האנטיביוטיקה הזו, הייתי אחרי ניתוח גרידה וזה מה שהציעו לי זה עניין של זמן עד שאעשה את בדיקות שהצעת כי הכול איטי במערכת הבריאות אתה חושב שעליי לפתור את זה בבהילות באופן פרטי? המצב שתיארתי נחשב למצב בריאותי שקשה להירפא ממנו?

לדעתי , זה לא נגרם מטיפול אנטיביוטי רוב הבעיות חלפות אבל עליך לעשות בירור דרך גסטרו , אפילו פרטי לאחר איבחון ניתן לדבר על הטיפול , תחזית בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה