שוקל ניתוח. שאלה לאחר גסטרו

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

27/08/2021 | 18:15 | מאת: דניאל

שלום אני בן 23 סובל כ3 שנים מריפלוקס שבא והולך לאחר בדיקת גסטרו סקופיה נמצא כי רירית מעט בצקתית ולישוניות 2 ממ-נראה דלקתי -ביופסיות 1 לאחר הביופסיה נאמר כי יש דלקת מה שנקרא גם ריפלוקס אני לוקח נקסיום 20 מילגרם באופן יום יומי אך לעיתים עוזר ולעיתים לא. האם ממליץ לעשות ניתוח או לחיות עם המחלה ? תודה מראש.

שלום לך יש לך מחלת רפלוקס עם פגיעה בושט -דלקת . מחייב טיפול . יש שתי אופציות -טיפול תרופתי לכל החיים או לבצע ניתוח אנטי רפלוקס. לצעירים מומלץ טיפול ניתוחי , בעיקר שיש נזק לרירית בושט . יש להשלים בירור כמובן בבדיקות נוספות - מנומטריה וpHמטריה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה