ריפלוקס וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

25/06/2021 | 18:09 | מאת: מודאגת

שלום, בת 33, עם רקע של ריפלוקס לא מטופל כי לא הפריע כל כך עד עכשיו. לפני 4 חודשים בערך התחילו לי כאבי בטן, רעשים ותחושה שהאוכל לא מתעכל טוב. עשיתי בדיקה להליקובקטור ויצא חיובי. לקחתי את טיפול המשולש שעזר חלקית.. כיום עדיין תחושה שמשהו מציק בבטן.. לא ממש כאב אלא יותר קולות בבטן במיוחד לאחר אוכל.. עשיתי שוב בדיקה להליקובקטור שיצא שלילי.. בדיקות דם תקינות, אולטראסאונד בטן תקין, בדיקת טפילים תקינה. ירדתי די הרבה במשקל ואוכלת די רגיל ובימים האחרונים כאב חזק בעצם החזה שמקרין לגב וקצת כאבים בבליעה. התחלתי נקסיום פעמיים ביום וקבעתי גסטרוסקופיה.. השאלה שלי האם הליקובקטור או ריפלוקס יכולים לגרום לירידה במשקל? אני ממש בלחץ תודה!

שלום . את מתארת תמונה של מחלת רפלוקס. מחלת רפלוקס או הליקובקטר בעצמם לא גורמים לירידה במשקל. עשית נכון שקבעת בדיקת גסטרו

26/06/2021 | 15:30 | מאת: מודאגת

תודה רבה ד״ר על המענה המהיר! יכול להיות מצב שהרפלוקס גרם לאיזושהי מחלה שגורמת לי לרדת במשקל?

לא הייתי עושה מסקנות מוקדמות

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה