בקע סרעפתי + הילוקבקטר פילורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

19/06/2021 | 15:26 | מאת: גוליאנה

שלום רב ד" סלבה אובחנתי לפני שלושה חודשים וחצי כחיובית לחיידק הילוקבקטר פילורי + דלקת קיבהבינונית ובקע סרעפתי גולש ... לקחתי טיפול מרובע היום אני קמה כמעט כל בוקר עם בחילות חשוב לציין שהבחילות בעבר היו עם הקאות היום רק בחילות .. אמורה לעבור בדית צואה כדי שנדע אם חיסלתי את החיידק או עדיין קיים ... יש לי כמה שאלות ... 1) איך אפשר לטפל בבקע סרעפתי ואיך ניתן לעקוב אחריו לברר אם גדל ואם יש אפשרות קיימת שהבקע ירפה מעצמו בלי טיפול 2) לגבי החיידק ודלקת הקיבה זה תלוי בזה במידה וחיסלתי החיידק אין צורך להמשיך במוריד חומצת הקיבה ... ? טיפול אצל רופא המשפחה (טיפול תרופתי) מספיק לפי האבחנה שלי או שיש צורך להמשך בירור עם גסטרואנטרולוג ? ** שאלה אחרונה שאני ממש חשה ממנה מתי ההילוקבקטר יפתח סרטן קיבה חס וחלילה אחרי כמה זמן שהוא בקיבה (שנים, חודשים.. )

שלום לגבי בחילות קיש הרבה סיבות לזה . יש לך מספר גורמים הליקובקטר, בקע סרעפתי, טיפול תרופתי שאת לוקחת כעת. 1) בקע לא עובר לבד. הטיפול המקובל היום לבקע הוא ניתוח בלבד. לעקוב אחרי בקע אין צורך אך ורק יש סימפטומים. בדרך כלל צילום בליעה או סיטי בטן , גסטרוסקופיה גם יכולה לעזור. 2) טיפול הסותרים חומצה לא קשור לחיידק. יכול להיות רפלוקס בלי חיידק. לכן חשוב לבצע בירור של רפלוקס - צילום בליעה וגסטרוסקופיה , לבדוק האם יש דלקת בושט .אם יש אז טיפול תרופתי הסותרי חומצה חובה . או לחלוטין לבצע ניתוח -לתקן בקע סרעפתי ופונדופליקציה שיתן אפשרות לרדת מטיפול תרופתי נגד חומצה 3) לסרטן קיבה יש הרבה גורמי סיכון , אחד מהם זה חיידק. להגיד שהוא יגרום לסרטן קיבה אי אפשר . הוא גורם סיכון . וגם אם כן , זה לוקח שנים רבות בהצלחה

20/06/2021 | 15:35 | מאת: גוליאנה - ביופסיות

הטיפול המרובע סיימתי לפני חודשיים בערך ואלה תוצאות לביופסיות שנלקחו בבדיקת אנדוסקופיה מתאריך 9.3.21

אני לא יכול לראות תוצאות של ביופסיה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה