בקע סרעפתי גולש 36-40 ס"מ

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

31/05/2021 | 05:32 | מאת: אפרת

שלום, בחודשים האחרונים סובלת מגרפסים ללא צרבות וללא תופעות אחרות. בבדיקת גסטרו סקופיה נמצא *הושט תקין לכל אורכו *מעבר ושט בגובה 36 ס"מ עם ארוזה לינארית כ 4-5מ"מ *בקע סרעפתי גולש 36-40 ס"מ ההמלצה - טיפול בנקסיום ל 3 חודשים ובינתיים מעדיפה טיפול הכולל תזונה נכונה ותוספים. מקריאה כאן מבינה שהבקע שלי גדול ומבקשת לדעת מה המשמעות של גודל הבקע ומה ההשלכות שלו. תודה

שלום בקע סרעפתי זה פגם אנטומי. לתקן אותו ניתן רק בניתוח . בלי התערבות ניתוחית הוא נשאר. בעיקר הוא מפריע במנגנון נגד רפלוקס. ניתן לנטרל את החשיפת חומצה לושט בעזרת תרופות , אך רפלוקס ישאר. זה להיות תלוי בתרופות באופן קבוע. אם אין הוראת נגד ניתן לשקול ניתוח תיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה