היפוגליקמיה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

24/05/2021 | 15:45 | מאת: יערה ק

שלום ד״ר, לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת גידול מסוג ליומיומה מסביב לושט. במהלך הניתוח כרתו לי את מרבית הושט וחלק קטן מהקיבה והשיקו אותן מחדש. כיום (בגלל סיבוך של הניתוח) מעל 90% מהקיבה שלי נמצאת בתוך חלל החזה מאחורי הלב. מעבר לאי הנעימות, ריפלוקסים, טכיקרדיה, דאמפינג סינדרום ורגורגיטציה - אני סובלת מאז הניתוח מהתקפי היפוגליקמיה קשים (סוכר יורד במכה לרמות של 40 וקצת) ולצערי עד היום לא קיבלתי תשובה מדוע זה קורה? אינני סוכרתית ואני אוכלת תזונה מאוזנת מבחינת פחמימות וסוכרים (גם לא הצלחתי לאתר דפוס אכילה ש״מעודד״ התקפי סוכר, זה קורה רנדומלית לחלוטין ולעתים גם מעיר מתוך שינה) האם במהלך ״הסעת״ הקיבה מעלה להשקה מחודשת למעשה ״נותק״ סנסור כלשהו שגורם לגוף שלי להפריש אינסולין בצורה בלתי מבוקרת? אשמח לעזרה או הכוונה בנושא :)

שלום לגבי חלק הראשון של שאלתך - ייתכן יש לך בקע סרעפתי כתוצאה מהניתוח .זה סיבוך ידוע וניתן לטיפול כירורגי אפשר לתקן את זה . לגבי תסמונת הצפה ,זה די מוזר שאת חווה תופעות האלה לאחר ניתוח דיברתי . בדרך כלל זה קורה אחרי כריתת קיבה כתוצאה חוסר שוער בין קיבה לתריסריון Dumping syndrome מופיע כ20% מהמקרים של כריתת קיבה . 1% בצורה קשה ועמידה לטיפול. חוץ משינוי דיאטה , במקרים קיצוניים ניתן לקבל זריקות של סאנדוסטטין , תרופה הזאת מנטרלת הפרשת אינסולין . אשמח לראות אותך בפגישה פרונטלית

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה