חודשיים לאחר ניתוח וושט קיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

12/05/2021 | 23:12 | מאת: נורית

חודשיים לאחר ניתוח וושט קיבה(סרטן דרגה 3) , מחובר למכשיר הזנה , אין יכולת לאכול, מנסה ארוחות קלות , כבר בביס הראשון הכל עולה, הקאות וכאב , האם זה נורמאלי ? האם אוכל שוב לתפקד ולאכול ? בנוסף נמצא פעם שלישית דליקת ריאות וחיידק ושוב התחלתי אנטיביוטיקה

שלום איפה עברת את הניתוח ? איזה סוג ? מצב שתיארת לא לגמרי נורמאלי . תמיד יש הפרעות אכילה אחרי ניתוח הזה . אבל לא ברמה כזו. הייתי ממליץ לבצע צילום שיקוף בליעה לגסטרוסקופיה. כדי לראות איפה הבעיה . יכול להיות איזור החיבור מוצר ושוער של קיבה -פילורוס לא מתפקד . אז ניתן לטפל בגסטרוסקופיה . דלקות ריאות זה בגלל החזר של תוכן לראות . זה גם מעיד על בעיה במעבר

13/05/2021 | 23:24 | מאת: נורית

תודה רבה דר סלבה את הניתוח אבא שלי עבר,הוא בגיל 67,הוא נותח באיכילוב אצל פרופסור להט,הניתוח בוצע בפתיחה מלאה,בטן ובצד החזה,(לפני 7שנים עבר כימו והקרנות עקב סרטן הגרון) השבוע ביקשנו בדיקת גסטרו,אם איזור החיבור מוצר ושוער הקיבה אינו מתפקד האם הטיפול הוא ניתוחי? או טיפול קל יותר? כרגע משקלו 48 קג הוא חלש מאוד ובתפקוד נמוך ומיועד להמשך טיפול כימו תודה רבה על המענה

הבנתי ניתן לטפל בצורה אנדוסקופית - הרחבות או הזרקת בוטוקס לשוער הקיבה. בנתיים צריך להמשיך הזנה דרך צינור , אחרי בדיקה גסטרו התמונה תהיה יותר ברורה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה