רפלוקס מתמשך, הקאות, גרעפסים וצרבות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

27/04/2021 | 21:33 | מאת: שחף

היי, בת 27, פונה אליך לאחר שנים של סבל של רפלוקס, הקאות וצרבות. גילו לי בקע סרעפתי יחסית קטן בכל בדיקת גסטרופקופיה שביצעתי. לוקחת כל כמה חודשים נקסיום ותרופות שונות לעזרת הצרבות אך לא כל כך עוזר ומפסיקה לאחר כמה חודשים. ביצעתי בדיקת מיפוי קיבה שהראתה כי לוקח זמן עיכול הקיבה. בנוסף, הופניתי לבדיקת ph אך לצערי לא הצלחתי לבצע אותה מרוב שסבלתי מכל רגע של הכנסת הצינורית, הציעו לי לעשות את בדיקת הbravo אך עוד לא ביצעתי(הבנתי שהיא מגלה רק את הרפלוקס אם הוא חומצי לעומת בדיקת הph). כל דבר שאני אוכלת גורם לי להקיא, גם סתם מלפפון, הרגשה בלי פוסקת של צרבות, חומציות, עד שלא יוצא הגרעפס האוכל יושב לי בוושט. מה אתה ממליץ לעשות? האם ניתוח כדאי? האם יש חשש לגידולים/סרטן וכו? משתדלת לאכול מעט ולא לאכול דברים חומציים אך עדיין מרגישה את הצרבןת ומקיאה המון. אשמח לקבל ייעוץ /פתרון/המלצה להמשך. תודה רבה מראש!

שלום אכן , אני מבין את הסבל שלך . זה לא איכות החיים . יש לך גסטרוסקופיה עדכנית? צילום רנטגן כלשהו ? CT בטן או צילום בליעה ? אם יש לך בקע סרעפתי, אז אין מנוס מניתוח , כי תמשיכי לסבול . חשיפת חומצה לושט מסוכנת לטווח ארוך. אני כבר לא מדבר על איכות החיים . אני חושב כדאי לחשוב על ניתוח ולשמוע פרטים בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה