לאחר ניתוח מעקף ותיקון בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

12/04/2021 | 20:41 | מאת: ארז

שלום רב, אני חודשיים לאחר ניתוח מעקף קיבה בשתי השקות ובאותו הניתוח גם תיקון בקע סרעפתי. אני סובל ללא הפסקה מהקאות או יותר נכון מעיין תסיסה לאחר כל אכילה ואף לאחר שתיה או נטילת כדור כזה או אחר. כלומר גם אם אני לא אוכל אלא רק שותה. מרגיש שמשהו תקוע בושט ויש לעיתים קרובות מאד גרעפסים שמובילים לנוזל של ממש שעולה מהגרון לפה. נוטל שני נקסיום 40 גרם ביום אני מתוסכל כי אינני יודע האם התופעות הן מניתוח המעקף או מתיקון הבקע? (יש לציין שאני לפני 9 שנים עברתי שרוול)

שלום אכן מקרה מורכב רק על סמך תלונות קשה לקבוע ממה נגרמו תופעות . יכול להיות בסירות גבוהה מתיקון בקע סרעפתי שסגור חזק מדי . לכן צריך לבצע גסטרוסקופיה כדי לראות איפה הבעיה בהצלחה

18/04/2021 | 15:56 | מאת: ארז

תודה רבה על התשובה המהירה. רק שאלה נוספת, במקרה שאכן מבצעים גסטרוסקופיה (כבר ביקשתי הפניה) האם ניתן לבצע הרחבות ו/או תיקון כבר באותו הרגע של הגסטרוסקופיה? או שמדובר כאן על ניתוח נוסף?

מאוד תלוי במיומנות של רופא גסטרו . אפשר לנסות להרחיב את האיזור של פונופליקציה. לא תמיד עוזר . בדרך כלל עושים בפעולה נוספת אך תלו מה סוגרים עם רופא גסטרו .

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה