אשמח לתשובה בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

05/04/2021 | 16:10 | מאת: חן

אני כבר חודשים סובלת מי ריפקלוס וקושי קל של נשימה נוטלת פעמים ביום נקסיום שבהתחלה עזר ועכשו כבר לא עוזר כל כך בזמן האחרון גם נהיו לי כאבים בחזה ושיוצאים לי גרפסים שהם כמו גיהוגים זה מקל לי על הנשימה מה אפשר לעשות מי בידקת ושת יצא שיש לי בקע סרפעתי מימנלי עם הריפקלוס מה אפשר לעשות כדי להקל על זה?

שלום . יש אופציה ניתוחית - לתקן בקע סרעפתי ולבצע פונופליקציה נגד רפלוקס רק לפני החלטה על הניתוח יש להשלים בירור - מנומטריה וPhמטריה

05/04/2021 | 17:44 | מאת: חן

מיקודם שה שדיברתי אם הרופאת משפחה היא רק נתנה לי אפוציה של לרדת במשקל והחילפה לי כדור היא טעונת שהבידקה בסדר גמור וכדי לתקן תבקע צריך לרדת במשקל האם האופציה הזאת באמת יכולה לעזור?

05/04/2021 | 17:49 | מאת: חן

וגם ישלי קושי בה בליעת כדורים מרגישה שהכדור נתקע בגרון שותה איתו מלא מים

לרדת במשקל בהחלט יעזור . כדור שנתקע זה מצב לא תקין , לכן צריך לבדוק תפקוד הושט במנומטריה . עדיין ניתוח יכול לעזור לך אפילו בלי ירידה במשקל, בתנאי שבדיקות יתאימו לניתוח . כדאי לך לפנות לרופא גסטרו שעוסק בתנועתיות של מערכת העיכול להמשך בירור . בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה