ריפלוקס כרוני ובקע סרעפתי
דיון מתוך פורום כירורגיה של ושט-קיבה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום ד"ר, מעל שנה אני סובל מגרפסים, נפיחות בבטן, כאבים בחזה ותסמינים נוספים, לאחרונה הובחנתי עם בקע סרעפתי וריפלוקס, ניסיתי מגוון רחב של תרופות וכעת משתמש בלנטון פעמיים ביום. כמו כן ניסיתי דיאטה והפסקתי לעשן. כל אלו לא הצליחו לפתור את המצב ואני עדיין סובל באופן קבוע מהתסמינים הנ"ל. האם לדעתך ניתוח יכול לעזור? (מצורף סיכום אחרון ותוצאות בדיקת מונומטריה)
שלום הבעיה שלך ברורה, יש סיכוי טוב שניתוח יכול לפתור את הבעיות האלה . מה התוצאות של גסטרוסקופיה וpH מטריה אם עשית ? לצערי לא מצליח לראות תוצאות של מנומטריה
התרוקנות קיבה - תקינה גסטרוסקופיה - גסטריטיס קל מונומטריה - low LES pressure ineffective motility of esophageal budy, small hiatel hernia. מה דעתך?
מנומטריה אומרת ששסתום ושט תחתון חלש, בקע גולש קטן שזה מסביר רפלוקס לדעתי את יכולה להרוויח מהניתוח תיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה. בהצלחה