סובל מצרבות ויש בקע קטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

14/03/2021 | 22:27 | מאת: איציק

שלום ד"ר, אני בן 20 מטופל בלנטון אך עדיין הרבה פעמים ישנם מתקפות של צרבות (שבוע כן שבוע לא) עשיתי בדיקת גסטרו ויצא שיש בקע סרעפתי 4 ס"מ ודלקת בוושט דרגה 3 (ירד לדרגה אחת עם PPI). עשיתי בדיקת PH שבעצם אני מרגיש צרבות גם כאשר רמת החומצה היא תקינה (לא הצלחתי לאכול כלום במהלך אותו יש של הבדיקה). בהתחלה המליצו לי לעשות ניתוח אבל זה בוטל בעקבות תוצאת הPH. הרופא גסטרו אמר שלא בטוח שיעזור הניתוח ויכול להיות שאני ירגיש בדיוק אותו דבר או שיפור קל לאחר הניתוח. אבל הוא הפנה אותי לבדיקת בראבו ומנומטריה, שאולי בכל אופן יועיל הניתוח. האם אכן לדעתך ניתוח לא יועיל? שהרי אם אכן אני סובל מרגישות יתר בוושט כך שאני לא יכול לסבול גם רפלוקס שאיננו חומצי. או שאולי הבדיקה לא הייתה נכונה כי לא אכלתי? תודה המון המון

שלום הבעיה די ברורה , בקע סרעפתי שפגע במנגנון אנטירפלוקס. בגלל הבקע שסתום הושט התחתון לא עובד . זה גורם לעליית אוכל , חומצה לושט וגורם לדלקת הושט , אני כבר לא מדבר על איכות החיים פגועה מזה מנומטריה ובראבו בדיקות חשובות במקרה שלך , אך יכול להיות יהיה לך קשה לעשות בגלל הבקע סרעפתי . אני חושב שמגיע לך ניתוח תיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה (אנטירפלוקס) ואתה תרווח מהניתוח למרות התופעות לוואי של הניתוח . בהצלחה

15/03/2021 | 11:02 | מאת: איציק

תודה רבה, אתה אומר את זה בצורה כמעט חד משמעית אבל הרופא גסטרו נשמע שלא כ"כ רצה להגיע לניתוח. האם זה בגלל תפיסה שונה של הרפואה? בנוסף, יש לי בעצם ריפולקס שהוא לא חומצי ואני מרגיש גם ממנו צרבות האם הניתוח יועיל גם לזה? אילו תופעות לוואי יש לניתוח? תודה רבה רבה

נכון , לפעמים גישה של רופא גסטרו אחרת . מנומטריה של הושט תגיד לנו האם יש בעיה בתפקוד הושט עצמו . אם יש בעיה בתפקוד הושט אז ניתוח יכול להחמיר את המצב. לכן בדיקה הזאת חשובה . רפלוקס לא חומצי שזה נקרא רגורגיטציה נגרם בגלל בקע סרעפתי. לאחר התיקון של הבקע זה אמור להשתפר בתנאי שתפקוד הושט תקין כולל מצב של הסוגר התחתון שלו. תופעות לוואי - לפעמים קושיי בבליעה אוכל מוצק, ריבוי גזים בבטן, יותר גזים דרך פי הטבעת, קושיי לעשות גרפס , כשלון הניתוח בערך 15-20%

15/03/2021 | 12:39 | מאת: איציק

ממש תודה רבה בבדיקת גסטרו הראשונה חלק מהתוצאה הייתה LES GAPPING מה זה אומר? האם כדאי לי ללכת לייעוץ נוסף של כירורג, הייתי בעבר והיה הפנייה לניתוח אך בגלל תוצאת PH וחוו"ד על הבדיקה של רופא הגסטרו הכירורג החליט לבטל את הניתוח. תודה רבה על המענה,

לגבי תוצאות מנומטריה כדאי לשאול רופא גסטרו כן , ממליץ להפגש עם כירורג שעוסק בניתוחי ושט קיבה , לדון על אופציה ניתוחית בהצלחה

15/03/2021 | 12:53 | מאת: איציק

ממש תודה וסליחה שאני משגע אותך אבל הייתי אצל כירורג וכבר הייתה לי הפנייה לניתוח רק קודם הייתי צריך PH ואז בעקבות כך שראו שאני בעצם מרגיש צרבות גם כאשר רמת החומציות רגילה ביטלו את הניתוח. האם יש מה ללכת שוב לכירורג או שאולי בכלל כדי לחכות שקודם אעשה מנומטריה ובארבו ורק אז ללכת? בנוסף, בבדיקת גסטרוסקופיה זה מה שהופיע בתוצאה: LES GAPPING מה זה אומר? ממש סליחה שאני מטריח אותך אין לי מילים להודות על העזרה

כמובן , כדאי ללכת לכירורג לאחר סיום של כל הבדיקות למי ללכת ,תחליט לבד , אותו כירורג או חוות דעת נוספת ממישהו אחר . כמו שאמרתי , תוצאות של גסטרוסקופיה ומה משמעותן צריך לשאול רופא גסטרו בהצלחה

15/03/2021 | 13:59 | מאת: איציק

ממש תודה על הכול, אעשה את הבדיקות ואח"כ אפנה לכירורג האם לדעתך גם אם הרופא גסטרו אומר שניתוח לא יועיל כדאי בכל אופן ללכת לכירורג? או שזה מיותר סליחה על כל הטרחה ותודהה

צריך לשמוע מכירורג

15/03/2021 | 14:29 | מאת: איציק

אין לי מילים להודות, פשוט תודה!!!

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה