רפלוקס לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

13/03/2021 | 19:54 | מאת: מרים

שלום, אני בת 25, לפני כ7 שנים עברתי ניתוח בריאטרי (שרוול), כחצי שנה לאחר הניתוח התחיל לי רפלוקס שהתבטא באוכל או שתייה שעולה מהוושט (האוכל הוא לא מעוכל, יש לו טעם רגיל, לעיתים יש תחושה כאילו הוא פשוט לא נכנס לקיבה. התחושה היא שעולים 'כדורים' של אוכל או שתייה) בנוסף סובלת מגירוי בגרון, כאבים בחזה, שיעול, לעיתים צרידות ולאחרונה אף התחלתי להיחנק בלילה ולהשתעל (כנראה מחזרה של הנוזלים לריאות). אני מטופלת בנוגדי חמצון, משתדלת לא לאכול דברים חומציים, לא שותה מוגז כלל, לא שותה עם האוכל. לאחרונה עברתי בדיקת גסטרו שבה נמצאה דלקת כרונית קלה עם מטפלזיה בלי HP (הרופאה המליצה להפסיק נוגדי חמצון ולבדוק אם בכ"ז יש HP ולטפל בהתאם). בנוסף הרופאה המליצה על ניתוח מיני מעקף או מעקף שלם לתיקון הרפלוקס. האם זה מה שאכן מומלץ? האם אין דרך אחרת לטפל בבעיה? (כמו תיקון הסוגר בוושט?) האם אכילה מסודרת וארוחות קטנות יכולה לעזור? ירידה במשקל? (לאחר הניתוח ירדתי 50 ק"ג אך עליתי 20 ק"ג במהלך השנים האחרונות). בתודה מראש, מרים

שלום לצערי ,את סובלת ממחלת רפלוקס, די משמעותית. אני מסכים עם המלצה . צריך המרה למעקף קיבה , אחרת תתפתחי סיבוכים של רפלוקס . בחו''ל יש טבעת מגנטית lynx, שמתפקדת כמו סוגר התחתון של הושט , מונעת רפלוקס , אך אין או ה בארץ מעקף קיבה ימנע את הרפלוקס, יעזור לרדת במשקל . שינוי תזונה כנראה לא יעזור במקרה שלך בהצלחה

14/03/2021 | 12:42 | מאת: מרים

תודה רבה על המענה המהיר, תבורך! האם מיני מעקף גם יכול לעזור או חייב המרה למעקף שלם? אני חוששת מהסיבוכים של ניתוחי המעקף למיניהם... האם מיני מעקף יוצר פחות סיבוכים ממעקף שלם?

14/03/2021 | 16:26 | מאת: מרים

בנוסף, אשמח לדעת אם ניתוחי המעקף למיניהם הם הפיכים (לאחר ניתוח שרוול). ומהם הסיבוכים האפשריים שאני עלולה להתמודד איתם לאחר ביצוע אחד מהניתוחים הללו... והאם המטפלזיה עוברת לאחר טיפול בHP במידה ויימצא, ואם לא יימצא האם היא תעבור (עם או בלי קשר לניתוח)... מהן הבדיקות שאתה ממליץ לעשות כדי להבין מה מצב הרפלוקס שלי כיום? בתודה מראש, מרים

אני מבין את החדשות שלך ,יש בזה היגיון אני ממליץ להפגש עם כירורג באריאטרי ולברר את הנושא לעומק .

בנוגע למטפלזיה , היא ב60-40% הפיכה אחרי טיפול נגד רפלוקס. ברגע שמפסיקים חשיפת חומצה לוושט , רירית משתקמת . טיפול כולל סותרי חומצה או ניתוח אנטירפלוקס . במקרה שלך צריך מעקף וטיפול תרופתי בסותרים חומצה . כדי לברר רפלוקס , עליך לעשות בדיקת גסטרוסקופיה, שיקוף בליעה, מנומטריה וph מטריה . בהצלחה

14/03/2021 | 19:12 | מאת: מרים

תודה רבה רבה, תבורך!

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה