ניתוח חוזר לתיקון בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

10/03/2021 | 11:53 | מאת: שלומית

בת 63. לפני כ-18 שנה עברתי ניתוח פונדופליקציה שלא כל כך הצליח. כבר שנים רבות אני שוקלת ניתוח חוזר, אולם נאמר לי שזה מסוכן. הועלתה אופציה של ניתוח מעקף קיבה לפתרון הבעיה. מצבי כיום כפי שתואר בשיקוף ושט-קיבה: "ושט מורחב מידה בינונית עם ריבוי הפרשה בתוכה. התכווצות תקינה. מעבר ושט קיבה תקין. בקע היטאלי גדול מכיל הקיבה בתוכו. שארית הקיבה במנח ומבנה אנטומי תקינים. רפלוקס משמעותי עד לחלק העליון של הוושט". אני סובלת מכאבים וצרבות על אף 4 לוסק ביום. מהי האופציה המומלצת עבורי?

שלום אני מסכים איתך שניתוח חוזר לתיקון בקע חוזר הוא יותר מורכב , אבל ניתן לעשות . אני מבין שאת סובלת , אין לך אכות החיים טובה . רק מנתח צריך להיות מנוסה בניתוחים אלה . אני לא ממליץ לעשות מעקף קיבה . זה לא המצב לבצע ניתוחים מסוג הזה . כדי לסכם , אני ממליץ ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה חוזר . בהצלחה

10/03/2021 | 18:59 | מאת: שלומית

תודה! יש הערכה או אפילו נתונים כמה זמן עשוי ניתוח חוזר להחזיק מעמד?

בערך אותו דבר כמו בניתוח הראשון 15-20%

11/03/2021 | 13:04 | מאת: שלומית

סליחה, לא הבנתי את תשובתך. סיכויי ההצלחה של הניתוח הם 20-15%??? האמת שאני שאלתי כמה זמן אמור התיקון שמתבצע בניתוח להחזיק מעמד, כי בניתוח הקודם אמרו לי כ-10 שנים (וזה היה הרבה פחות).

הכוונה , כישלון כ-15-25% אחוז לא ידוע לי תוקף של ניתוח . אם ניתוח מצליח או מצליח

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה