גרפסים בעקבות בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

04/03/2021 | 14:41 | מאת: רווית

ד"ר ברד שלום, אני בת 48. לפני כשנתיים התחילה לי תופעה של קושי בנשימה בזמן אכילה, והיו מס' מקרים של הקאות. כל זה חלף. עשיתי לפני שנה וחצי גסטרוסקופיה והכל היה תקין. עכשיו יש לי בעיה חדשה מזה חודשיים גרפסים בלתי פוסקים. מהבוקר עד הלילה. הכוונה לגיהוקים לא לשיהוקים. הייתי אצל רופא "גסטרו" והוא טוען שאין מה לעשות. לדעתי יש לי בקע סרעפתי. אין לי צרבות. עד לבירור של גסטרוסקופיה, אשמח לשמוע את דעתך והמלצה על כדור כלשהו שיכול לעזור לי. תודה מראש.

שלום לך סבירות גבוהה שיש בעיה בתפקוד הושט - תנועתיות שלו או שסתום התחתון שלו חוץ מגסטרוסקופיה אני ממליץ לבצע שיקוף בליעה - לבדוק מעבר ושט-קיבה-תריסריון . ולבצע מנומרטיה - לבדיקת תפקוד הושט לדעתי אחרי שתי בדיקות האלה לפחות , אנחנו יכולים לקבל תמונה יותר ברורה. בהצלחה

07/03/2021 | 13:44 | מאת: רווית

תודה על תשובתך המהירה. התשובה נראית לי הגיונית ביותר. בינתיים עד שאבצע את כל הבדיקות, רציתי לשאול - במקרה שזה בעיה בוושט יש משמעות להימנעות ממאכלים מסויימים כמו שתיית קפה?

בגדול , כדאי להמנע מאכילת אוכל כגון כרוב , כרובית, תפוח עץ או אדמה , משתית משקאות מוגזים . מומלץ לאכול לאט , בכמויות קטנות . אם קפה לא עושה בעיות אז אין אפשר לשתות . בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה