בקע סרעפתי קטן ודלקת בוושט

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

26/02/2021 | 15:34 | מאת: מודאג

שלום ד"ר, פניתי אלייך באתר בעבר ועזרת לי. אני בן 20, סובל מצרבות, בבדיקת אנדוסקופיה אובחן בקע סרעפתי קטן ודלקת בוושט. אני מחכה לתור לרופא גסטרו לעוד הרבה מאוד זמן ובינתיים אני מודאג ולא יודע מה קורה הייתי אמור לעבור ניתוח לתיקון בקע ופונדופליקציה. אבל בעקבות תוצאת בדיקת הPH הוחלט לבטל את הניתוח(לאחר שהיה תאריך לניתוח כבר). אשמח להבין האם זה אומר שאני מדמיין את הצרבות? בנוסף, היה לי דלקת בוושט דרגה 3 אז איך יכול להיות שאומרים שאין חומציות? מצ"ב תוצאת בדיקת PH אודה לעזרתך אני מודאג ומבולבל פורים שמח!

לדעתי , עד כמה שאני מבין את המחלה שלך . עדיין אתה יכול להרווח מהניתוח - תיקון בקע גולש בסערפת ופונדופליקציה . אם לא היה לך בקע קטן , אז אפשר לדון על עילות של ניתוח אנטירפלוקס . במקרה שלך לדעתי יש יתרון בניתוח בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה