להמשיך עם ppi או לעשות ניתוח? סובל מבקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

24/02/2021 | 21:18 | מאת: מתלבט

שלום דוקטור, אני בן 26. אני סובל מבקע סרעפתי קטן ורפלוקס כבר מגיל 21 בערך. מטופל בקונטרלוק 20 מג פעם ביום. האם אתה ממליץ על ניתוח לפתור את הבעיה? מה תופעות הלוואי של הניתוח? האם זה נכון שאי אפשר אחרי זה להקיא,לגהק,לעשות גרפס? והאם באמת הקיבה מתקצרת ומתמלאים מהר יותר? ושאלה אחרונה היא האם מותר להתאמן אחרי הניתוח הזה במשקולות כבדים? ואם כן אז כמה זמן אחרי?

לאור הגיל הצעיר , מומלץ ניתוח. תופעות לוואי במשך חודש הראשון - קושיי בבליעה מוצקים , שובע מוקדם . אבל רק ב50%. יכול להיות עדיין צרבת , לכן מומלץ תרופות סותרי חומצה בהתחלה . יכול להיות קושיי לשחרר אוויר ולהקיא , אך גם ב40-60% עילות הניתוח כמעט 90%, מומלץ לא להתאמן 6 שבועות

24/02/2021 | 22:40 | מאת: מתלבט

תודה על המענה המהיר דוקטור! מה לגבי הישנות הרפלוקס? זה נכון שאחרי 5 שנים זה חוזר?

אין מידע כזה על חזרת רפלוקס אחרי 5 שנים . תלוי בסוג הפונדופליקציה- מלאה או חלקית 5-15% יש כשלון ניתוחית לגבי רפלוקס

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה