תיקון בקע סרעפתי בלפרוסקופיה ללא פונדופליקציה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

21/02/2021 | 00:38 | מאת: כפיר

היי, רציתי לשאול על תיקון הבקע הסרעפתי בלבד ללא ביצוע הפונדופליקציה (החלק השני בניתוח): האם ביצעת אי פעם ניתוח בקע סרעפתי ללא פונדופליקציה במטופלים שלך? שכן יש לי בקע סרעפתי גולש ואני מעוניין לתקן אותו ללא ביצוע פונדופליקציה ואני רוצה לדעת מידע נוסף אודות הניתוח של תיקון הבקע בלבד.

שלום בקע סרעפתי גולש בדרך כלל כולל צרבות (רפלוקס) בתסמינים. לכן תיקון רק בקע עלול להשאיר תלונות על רפלוקס. תיאורטית , אפשרי אך לא מומלץ , למטופלים שלי לא ביצעתי רק תיקון בקע ללא פונופליקציה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה