שתי שאלות על ניתוח בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

03/02/2021 | 18:05 | מאת: אדם

שלום ד"ר, רציתי לשאול: מהו זמן האשפוז? התאוששות? וההחלמה המלאה? מניתוח לתיקון בקע סרעפתי לפרוסקופי במידה ואני עושה ניתוח בשר"פ האם ישנה אפשרות שהניתוח ידחה מסיבות שונות, למשל שיש מישהו שהוא במצב יותר דחוף, או שאם נקבע אז לא יהיה ניתן לשנות את היום?(לא בטוח שהשאלה השנייה קשורה לד"ר) בתודה מראש

שלום נראה לי עניתי כבד, אבל אני חוזר - זמן אשפוז מאוד תלי במהחלטה של מנתח, מהלך הניתוח ולאחר הניתוח. ממוצע יומיים - התאוששות די קלה, אך לגמרי חוזרים לשיגרה בערך אחרי 6 שבועות - לגבי מדיניות של כל ב"ח אני לא יכול לענות בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה