מאמר - האם מנומטריה הכרחית לביצוע פנדופליקציה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

26/01/2021 | 16:03 | מאת: אריק

דר סלבה שלום רב, שאלתי בנוגע למנומטריה לפני פנדופליקציה קשורה למאמר שקראתי שמסכם שאין זה הכרחי לבצע את הבדיקה הזאת לפני ההליך הכירורגי. מצ"ב המאמר. תודה, אריק

26/01/2021 | 23:14 | מאת: מודאג

אני אמור לעשות גם ניתוח לתיקון הבקע הסרעפתי ולמרות שעשיתי שתי בדיקות גסטרו שראו בקע ודלקת בוושט הרופא כירורג שאמור להיות המנתח שלי אמר לי לעשות בדיקת מנומטריה PH. האם זה הכרחי? לפי מה שהוא אמר לי כמעט ואין שום סיכוי שהתוצאות יגרמו לשקול ניתוח מחדש בנוסף, מהי בדיקת הPH האם זה כואב? כמה זמן היא אורכת? אודה לתשובתך (בעבר ענית לי תשובה ואכן גם הרופא שהלכתי אליו ענה כמעט באותם מילים ממש, תודה על הייעוץ בעבר, זה הרגיע אותי והכין אותי לקראת מה שבא)

26/01/2021 | 23:20 | מאת: אריק

https://www.youtube.com/watch?v=qRvWJENoKRA

27/01/2021 | 13:48 | מאת: מודאג

https://www.youtube.com/watch?v=1nq-8lGfgEU זה נראה הרבה יותר סביר ולכבוד הד"ר אודה אם תוכל קצת יותר להסביר על התהליך האם הוא כואב? אני מקיא די מהר אפילו ממשטח גרון אז זה אומר שאני יסבול יותר?

27/01/2021 | 14:21 | מאת: אריק

הי, הלינק ששלחת מראה ניתור PH לעומת זאתהצינורית של המנומטריה שבודקת את פעילות השרירים הרבה יותר עבה כמו בלינק ששלחתי. אמורים לבצע את 2 סוגי הבדיקות לפני ניתוח. אבל לניתור PH יש היום פתרון חדש והרבה יותר נוח - כדור שיכול לנתר את הPH ומכניסים אותו לקיבה במהלך בדיקת גסטרו כך שאתה לא מרגיש כלום.

אני לא מבצע בדיקות האלה . אני מקבל מטופלים לאחר הבדיקות . מי שעושה בדיקות האלה רופאי גסטרו . כדי לשאול אותם על הפעולות וכל מה שמעניין אותך , גם על הבדיקות עדכניות בהצלחה

27/01/2021 | 22:44 | מאת: מודאג

אני למזלי צריך לעשות רק! PH בלבד לפי ההנחיה של הרופא, אכן מה שאתה אמור לעשות נראה לא נעים בכלל(בהצלחה). לגבי מה שאמרת הבדיקה PH במהלך גסטרו זה לא מנטר את הכול אלא רק חלקי, זה דורש ממך לעשות שתי בדיקות גסטרו תחת טשטוש, וחוץ מזה זה ל72 שעות. (אינני רופא ולא מתיימר להיות, רק על סמך מה שקראתי באינטרנט). בריאות איתנה

רצוי שתפנה למי שמבצע את הבדיקות האלה - רופאי גסטרו בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה