מנומטריה של הוושת לעומת דימות עם בריום

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

26/01/2021 | 14:14 | מאת: אריק

דר סלבה שלום, האם בדיקת מנומטריה של הוושת היא חיונית לאבחון בקע סרעפתי והחלשות הסוגר בין הקיבה לוושת? בשל רפלקס הקאה חזק לא תמיד הבדיקה מתאפשרת. האם בדיקת דימות בתוספת בריום יכול להחליף בדיקה זו לפני ניתוח? בתודה מראש, אריק

שלום מנומטריה היא בדיקה לא לאבחון של בקע סרעפתי.אלה לבדוק תפקוד הושט. מידע הזה חשוב לניתוח - איזה סוג של פונופליקציה לעשות וכדי לשלול מחלה אחרת של הושט זאת אומרת מנומטריה היא בדיקת עזר . לאבחון בקע סרעפתי מבצעים שיקוף בליעה , גסטרוסקופיה, סיטי חזה בטן .

26/01/2021 | 15:34 | מאת: אריק

דר' סלבה שלום ותודה על התשובה המהירה. האם ניתן לבצע טיפול פונדופילקציה דרך הפה באמצעות אנדוסקופ?

עדיין ניסיוני . לא הוכח , עדיין לא טיפול המקובל הייתי נזהר מאוד

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה