ניתוח בקע וריפלקוס ללא גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

14/01/2021 | 11:53 | מאת: אפרת

שלום, יש לי אסתמה קשה ולצערי אני כבר במצב שאהיה חייבת לעשות ניתוח לבקע ורפלקוס. המצב הוא ככה כבר 17 שנים אך החמיר למרות דקסינלט. האם ניתן לעשות את הניתוח גם אם לא עשיתי גסטרוסקופיה 6 שנים? הרופא ריאות אמר שעדיף כמה שפחות הרדמה מלאה, ואני צריכה בגסטרוסקופיה הרדמה מלאה. או שאלי זה כן חשוב ויש דברים חשובים שעלולים להשפיע על הניתוח שיראו בגסטרוסקופיה? כי אם למשל הוושט הפך לבארט זה לא משנה הבנתי ואין בעיה בניתוח. אם יש דלקת בוושט פעילה האם זה משנה? ואם פתאום יש משהו סרטני אז במהלך הניתוח מחליטים מה לעשות? תודה מראש

שלום 6 שנים זה הרבה זמן . גסטרוסקופיה חשובה לשלול מחלה טרום סרטנית או סרטנית לדעתי , אין מנוס מבדיקת גסטרו עדכנית

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה