כאב באיזור הטבור וצרבת בין הטבור לצלעות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

13/01/2021 | 15:40 | מאת: דר-שקשוקה

במשך למעלה מ4 חודשים כאב באיזור הטבור וצרבת שלא עוברת בין הטבור לצלע תחתונה. בדיקת גסטרו מראה בקע סרעפתי (שלא היה בבדיקות קודמות). סובל ממעי רגיז כבר 25 שנים אבל התסמינים בחודשים האחרונים שונים ונובעים מתחושת צרבת חזקה בתחתית הוושת. כרגע ממתין לתשובה מבדיקת MRI של איזור הלבלב כדי לשלול בעיה שם. אני מתגורר באיזור הגליל ולצערי מסתבר שאיבחון הבעייה שלא לאמר הטיפול בבעייה לוקח יותר מדי זמן למרות הכאבים והקושי בתפקוד. אני חושב שהבעייה קשורה להחלשות שסתום קיבה-וושת אבל נראה לי שאאלץ להמתין חודשים לבדיקות נוספות. מה יכולות להיות הסיבות לבעייה וכיצד ניתן לזרז את האיבחון?

שלום אני מסכים אתך . תחושות שאתה חווה קשורות לבעיה השסתום בין ושט וקיבה כתוצאה מבקע סרעפתי . עליך לבצע חוץ מגסטרו pH מטריה ומנומטריה. MRI לא יקדם בבדיקה בנתיים ממליץ טיפול סימפטומטי כגון לוסק, אומפרדקס, נקסיום . יש גם טיפול כירורגי -ניתוח לתיקון בקע ופונדופליקציה.

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה