רופאת גסטרו לא בעד ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

10/01/2021 | 20:46 | מאת: ירון

שלום רב, היה לי תור היום עם רופאת גסטרו בקופה בשאלה של האם ניתוח לתיקון בקע וריפלוקס. יש לי רילפוקס חמור, בקע קטן עד בינוני וזה מחמיר לי אסתמה וגורם לשיעול למרות מינון גבוה של דקסינלנט. הרופאה אמרה שאם אני משתעל אז אחרי הניתוח עם השיעול זה יוכל להרוס את הניתוח ולפתוח הכל, וגם יש את העניין של הסיכון של הרדמה מלאה. הסברתי לה שאני משתעל עקב הריפלוקס... אבל היא לא שינתה את דעתה. במידה ואדם עבר ניתוח לבקע וריפלוקס ונאמר הוא חלה בבדלקת ריאות קשה או שפעת והוא ממש משתעל חזק. האם זה נכון שהוא יוכל ככה להרוס את כל הניתוח? כשאמרתי לה בסוך השיחה שלפני 12 שנים כשהייתי בקופה אחרת כבר הפנו אותי ואני פשוט דחיתי...... אז היא היתה קצת פחות אנטי והיא אמרה שיש אחוזי חזרה ואם מוצאים מנתח טוב שעושה את זה ממש טב, אז זה מפחית את הסיכוי לחזרה. איך אני יכול לדעת מי מנתח טוב לניתוח הזה? האם מנתחים שהם עושים קיצורי קיבה יותר סביר שיהיה טובים בתחום הזה? תודה רבה!

שלום דבר ראשון, אני חושב שמגיע לך ניתוח תיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה. דבר שני, בכל ניתוח יש סיכונים ואחוזי כישלון , בניתוח הזה אחוז חזרה בערך 15-20 %. שנים האחרונות החל שימוש ברשת שמחזקת את האזור מורידה אחוז חזרה. אבל ניתוח הזה עוזר ב95% . אני מבין שקשה למצוא מנתח טוב . תצטרך לעשות חיפוש ולקרוא המלצות . מנתחי קיצור קיבה , מנצחים מצויינים אבל עם פחות ניסיון בתיקון בקע סרעפתי. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה