ניתוח לתיקון בקע וריפלוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

01/01/2021 | 19:46 | מאת: שני

שלום, האם בניתוח לתיקון בקע וריפלוקס ניתן גם לקחת ביופסיה מהוושט על מנת לראות האם הוושט הפך לבארט? וכשמדברים על חזרה של המצב אחרי הניתוח אחרי כמה שנים או שאנשים אומרים שהתפרק להם. האם הכוונה שהחזרה היא בתיקון של הבקע או שהחזרה היא בגלל שהתיקון של השסתום והריפלוקס התפרק? תודה

שלום אין אפשרות לקחת דגימה מהושט הפנימי במהלך הניתוח בדרך כלל שמדברים על חזרה או כישלון בניתוח זה אומר התפרק תיקון בקע וסרעפת נפתחה שוב . שיסתום או פונופליקציה בדרך כלל נשאר

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה