ניתוח לתיקון ריפלוקס וסוכרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

31/12/2020 | 21:53 | מאת: מני

שלום ד"ר, אני סוכרתי ואם אני לא אוכל כל 3 שעות יש לי היפוגליקמיה. חשבתי אולי לעשות ניתוח לתיקון ריפלוקס קשה אצלי אבל אז אדם שעבר את הניתוח סיפר לי שחוץ מזה שלפחות חודש אוכלים רק מרוסק, בשבוע או אפילו שבועיים ראשונים הוא יכל לאכול רק מרק צח, יוגורט או קרטיבים ובשבוע הראשון רק נוזלים. זה לא מסוכן עבורי כי עם תזונה כזאת בטח תהיה היפוגליקמיה? והוא גם סיפר שלפעמים אחרי האוכל נתקע ואישתו ממש היתה צריכה לעשות לו כמו היימליך. האם זה לא מסוכן אם אני גר לבד? מה הכוונה שהאוכל נתקע למעשה? תודה רבה

שלום אתה מספר סיפור קיצוני , תופעות הלוואי קשות של הניתוח. יש בסיפור דברים נכונים ולא ממש. נכון שמומלץ 3-4 שבועות לאכול אוכל מרוסק . נכון שבהתחלה שלא שומרים הנחיות קורה שאוכל נתקע .אבל זה חולף ללא פעולה ע''ש היימליך הניתוח הוא יעיל נגד רפלוקס ולאחר 4שבועות חוזרים לאוכל רגיל אוכל מרוסק לא יכול לגרום להיפו תמיד יש ליווי דיאטנית לאורך התקופה הזו לסכם - ניתוח יעיל נגד רפלוקס , ברוב המנותחים אין תופעות הלוואי קשות

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה