ירידה במשקל או פונדפולקציה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

31/12/2020 | 16:00 | מאת: אפרת

שלום יש לי בקע בסרעפת שנחשב קטן ו ריפלוקס קשה עם נקסיום. אני 1.63 ושוקלת 73 אך בפועל רוב השומן מרוכז אצלי בבטן. היקף בטן של 107 סנטימטרים. אני יכולה לקבל הפניה לניתוח. לפי דעתך, האם ירידה להיקף בטן של כ 70 או אפילו 65 ויקידה במשקל של כ 20 קילו תוכל מאוד לשפר את הריפלוקס? או שאם הריפלוקס חמור ויש בקע, אז הסיכוי לשיפור טוב עם ירידה במשקל הוא קטן וגם אם אהיה ממש רזה רוב הסיכויים הם שהריפלוקס ישתפר רק במעט? תודה רבה

שלום. אני מבין את התלבטות שלך ירידה במשקל יכולה לשפר אירועי רפלוקס . אבל הוא ישאר כי יש בקע לדעתי יש לך אינדיקציה לניתוח

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה