ניתוח תיקון בקע וניסן מלא

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

30/12/2020 | 22:25 | מאת: שני

שלום, אשמח לברר: מהם אחוזי החזרה אחרי ניתוח של בקע סרעפתי וריפלוקס ואיך זה מתחלק לשנים? יש לי ריפלוקס חמור ובקע סרעפתי לא גדול. שני רופאי גסטרו אמרו לי שעדיף לא ללכת לניתוח כי זה הרבה פעמים חוזר וניתוח מסובך. אני עם אסתמה קשה ועוד כמה מחלות רקע, אז הרדמה מלאה דיי בעייתי עבורי מכיוון שאצטרך לקחת קורס פרדניזון לפני הניתוח וזה ממש מחמיר לי את הריפלוקס מה שמחמיר את האסתמה. מצד שני, אני עם דקסינלט 90 שזה מינון חריג, והריפלוקס הוא ממש חמור. במונומטריה נמצא ריפלוקס משמעותי וזה גם מחמיר לי את האסתמה. בקיצור... דילמה לא פשוטה. תודה מראש

שלום באמת דילמה . בעצם ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה נגד רפלוקס הוא לא קשה בעצמו. נכון שיש אחוז של חזרת בקע בערך 15% בשימוש רשת כחיזוק בסרעפת מוריד אחוז של כשלון עוד יותר . לגבי אסתמה , נכון שזה מעלה סיכון ניתוחי .אבל אחרי הכנה טובה עשינו גם בתנאים כאלה את הניתוח . חייב להגיד אם ניתוח מצליח זה ישפר איכות החיים משמעותי , ללא צורך בסותרי חומצה, שיפור באסתמה. לפני שוללים אופציה ניתוחית כדי לשוחח לא רק עם רופאי גסטרו אלה גם עם כירורגים

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה