שימוש בתרופה נקסיום ואפשרות להפסיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

29/12/2020 | 22:30 | מאת: רמי

שלום . עקב בקע סרעפתי 5 ס''מ ובחיבור ושט קיבה התכייבות ואיסדירות של הרירית שהתגלה בגסטרוסקופיה טופלתי חודשיים ב 80 מ"ג . לאחר מכן ביצעתי גסטרוסקופיה חוזרת שיצאה תקינה והמינון ירד ל40 מ"ג . בתקופה האחרונה בוצע ניסיון להוריד ל 20 מ"ג . הבעיה שיש לי קצת כאבים בצוואר ובמפרקים ואני חושד שאולי קשור לטיפול בתרופה . קיימת אפשרות לנסות להפסיק לגמרי את הטיפול ? במידה ולא אני מטופל בכדור קרוב ל 7 חודשים אני נדרש לבצע בדיקות דם כלשהם עקב הטיפול בתרופה זו? תודה רבה.

שלום אתה מתאר מחלת רפלוקס עם פגיעה ברירית הושט שטיפלתה בהצלחה. דלקת חלפה בושט רק בזכות הטיפול תרופתי . אתה לא יכול להפסיק טיפול תרופתי כי החומצה תמשיך להזיק ברירית הושט. וזה מסוכן בכל תרופה יש תופעות לוואי כולל סותרים חומצה אלטרנטיבה לבצע ניתוח נגד רפלוקס.

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה