כאבים באזור וושט ובית החזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

19/12/2020 | 22:20 | מאת: כפיר

סובל מהתקפי צרבת הנמשכים 24-30 שעות כל התקף. תדירות אחת לשבועיים וחצי בממוצע. 2 בדיקות גסטרו תקינות במהלך השנתיים האחרונות. נוטל נקסיום 20 מג לסרוגין. למה משך ההתקף הוא מעל יממה בכל פעם? האם ניתן לבצע בדיקה אחרת שתאבחן את הבעיה ?

שלום ייתכן סובל ממחלת רפלוקס . לבצע גסטרוסקופיה רק, לא מספיק . צריך להשלים בירור בph מטריה - בדיקה של חשיפת חומצה במשך 24 שעות . זה בדיקת הבחירה כדי גם שיקוף בליעה - צילום רנטגן ומנומטריה -בדיקת תנועתיות ולחץ בושט. יכול להיות נקסיום כבר לא משפיע. ניתן להחליף לדאקסלנט בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה