שאלה לגבי ניתוח שרוול קיבה וReflux

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

10/10/2020 | 12:57 | מאת: אליהו

לד"ר ברד שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות לשאלותיי, עברתי ניתוח שרוול קיבה (באיכילוב) לפני חמש שנים ובמהלך השנה לאחר מכן, נאלצתי לעבור שתי הרחבות בהשקה עקב היצרות. אוסיף שבמהלך הייעוץ הטרום אשפוז וניתוח הוצע לי ע"י הרופא שקיבל אותי לשקול בהמשך ניתוח המרה ל(מיני) מעקף קיבה. כיום אני מצליח לשמור על ההורדה במשקל אך אני עדיין סובל מהתקפי רפלוקס – אפילו לאחר שתיית מים בלבד – בעת מנוחה וגם התקפי צרבת מאוד קיצוניים שאינם מגיבים לתרופות נגד צרבת הרגילות (לוסק, נקסיום וכו'). כמו כן ישנם מאכלים מסוימים שעדיין לא עוברים בקלות בעת האכילה ונוטים לגרום לחסימה כלשהי במעבר לאנטרום. שיקוף בריום שעשיתי אכן מאשר שעדיין קיימת היצרות בנקודה הזו. בדיקות גסטרוסקופיה וCT שעשיתי בעבר לפני הניתוח הצביעו על בקע סרעפתי קטן אך נראה שהוא נסגר במהלך ביצוע ניתוח השרוול. שאלותיי הן האם ניתן לבצע פרוצידורה כלשהי נוספת (כגון הרחבה שלישית) שיקל על התסמינים שציינתי, ובמידה ולא האם ניתוח המרה משרוול למעקף – למרות הקשיים והסיכונים האפשריים - יוכל לעזור בדרך כלשהו כאן. בתודה מראש ובברכה, אליהו

שלום רב הרחבות במקרים כאלה כמעט לא עוזרות . אם לא להגיד בכלל לא עוזרות . צרבות או רפלוקס בעקבות שתי בעיות - בקע סרעפתי ואזור מוצר בקיבה . למי שיש בקע סרעפתי לא עושים ניתוח מסוג שרוול בגלל בדיוק בעית רפלוקס . מראש מציעים לעשות מעקף קיבה . כדי לפתור שתי בעיות כגון רפלוקס חומצי והיצירות בקיבה מומלץ לבצע המרה למעקף . סיכוי טוב מאוד שניתוח מעקף יעזור . בהצלחה

11/10/2020 | 11:24 | מאת: אליהו

תודה רבה על תשובתך

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה