צרבת כרונית-תחושה של שריפה בגרון

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

11/08/2020 | 08:04 | מאת: יוסי

שלום אני סובל תקופה ארוכה מצרבת. בחודש האחרון הבעיה התגברה ואני מתעורר בבוקר עם תחושה של שריפה בגרון,ובהמשך היום תחושה של גוש בגרון. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצאו: בקע בסרעפת באורך 3 ס"מ, לשוניות רירית ורודה לגובה 5 ס"מ, ארוזיות זעירות באנטרום. טופלתי עם כדור אומפראזול וגם קונטרולוק ולא עזרו. האם במקרה שלי מומלץ ניתוח לתיקון הבקע?

שלום , לא היתה תגובה בכלל לתרופות נגד צרבת? האם עברתה בדיקה pHmetria?

11/08/2020 | 13:27 | מאת: יוסי

הייתה תגובה חלקית בזמן לקיחת הכדור (כחודשיים וחצי), ושבועיים לאחר שסיימתי התופעות חזרו בגדול. הרגשת השריפה והגוש רק בגרון-האם לבקש בדיקת pHmetria? לגבי הממצאים של גסטרוסקופיה שרשמתי לפני כן-האם ניתוח תיקון הבקע יפתור את הבעיה שלי? תודה

כדי להחליט על הניתוח , צריך pHmetria. אן בדיקה תתמוך במחלת רפלוקס , אכן ניתוח יעזור

11/08/2020 | 16:41 | מאת: יוסי

תודה על המענה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה