הקרנות לשד שמאל - סיכונים

דיון מתוך פורום  רדיותרפיה

27/05/2018 | 11:28 | מאת: אביב

שלום, האם בכל מקרה של הקרנה לשד שמאל קיימת סכנה ללב ומהי ? האם בכל מקרה של הקרנה לשד שמאל יש לנקוט בשיטה של עצירת נשימה ? האם יש מצבים בהם ניתן להקרין לשד שמאל מבלי להשתמש בשום אמצעי הגנה ? תודה מראש

שלום הכל תלוי באנטומיה שלך אם הלב ממש צמוד לשד/ דופן בית החזה אז חשוב להתשמש בתכניכיה להוציא את הלב מהשדה שזה או עצירת נשימה או אחד מהשיטות האחרות אבל יש הרבה מקרים שאנטומיה מספיק רחוקה שלא חייבים כדאי לקבר אם הרופא/ה שלך ושאול במקרה שלך

מנהל פורום רדיותרפיה