הקרנות לשד שמאל - שיטות

דיון מתוך פורום  רדיותרפיה

03/05/2018 | 22:44 | מאת: רוית

מה ההבדל בין שיטת עצירת הנשימה ABC ל RPM בנוגע להקרנות לשד שמאל ועל מנת להגן על הלב. האם קיימת עוד שיטה ? מה כדאית / מדוייקת / בטוחה יותר ? מהו טווח המועדים להתחלת הקרנות מסיום ניתוח למפקטומי ?

שלום רוית ABC הוא שיטה שעוצרת את הנשימה בזמן טיפול וRPM הוא מבוסס על מעקב אחרי הנשימה בזמן אמת שניהם שיטות טובים יש עוד שיטה של CPAP שלדעי עדיף על שניהם אבל שוב שאלה למקרין המטפל שלך אפשר להתחיל הקרנות לפי הספרות עד 20 שבועות אחרי המניתוח בהצלחה ורפואה שלמה !

05/05/2018 | 03:28 | מאת: רוית

תודה רבה על תשובתך! טרם התחלתי הקרנות ואני עורכת ברור מקדים עקב החשש לפגיעה בלב. האם תוכל בבקשה לפרט על השיטה שלטעמך טובה יותר CPAP? כיצד מתבצעת מדוע היא טובה יותר ? ובאיזה מבתי החולים היא מיושמת ?

CPAP הינו שיטה של מכשיר שמבניס לחץ של אוויר דרך מסיכת חמצן בזמן הטיפול הוא כרגע בשימוש בוודאות בבילינסון היתרון שלו הוא שניפוח של הריאה שהיא לא משתנה אם נשימה בהצלחה

מנהל פורום רדיותרפיה