סוגי ניתוח ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

24/10/2020 | 20:28 | מאת: יפעת

לפני ניתוח ציפורן חודרנית בבוהן בשני צידי הציפורן, הרופא התלבט איתי בין הסרת שולי הציפורן וצריבת השורש בפנול, ובין חיתוך בלי הצריבה על מנת לתת סיכוי לציפורן לצמוח מחדש בצורה יותר אסטטית. אשמח לשיקולים לשני הכיוונים.

שלום רב, אפרט לך בסעיפים את האפשרויות: 1. הפנול בשני הצדדים יעבדו נפלא וינטרלו את השורשים ולא תהיה חודרנית יותר והציפורן תהיה צרה יותר אבל לא כואבת. 2. הפנול יעבוד טוב אבל ניתוח בשני צדדים ייצר טראומה והציפורן החדשה לא תצמח יפה כמו בעבר . 3. צריבה רק מצד אחד, הצד הכי כואב יפתור את הכאבים. משום שהצד השני מציק רק בגלל שיש צד אחד דומיננטי שלוחץ את הצד השני. 4. הוצאה של שני הצדדים בלי פנול תצמיח הכל מחדש ללא פתרון כלל. 5. הוצאת ציפורן תצמיח הכל שוב עם אפשרות גדולה של עיוות. מראה הציפורן. מקווה שעזרתי לך. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons), M.C.Pod מומחית לכירורגיה ומחלות ציפורניים. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה