טיפול בפטרת ציפורניים בבוהן

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

24/06/2020 | 15:36 | מאת: תום ציה

שלום רב, שמי תום ואני סובלת מפטרת בבוהן שמאל כבר כמה שנים.. ניסיתי טיפול לייזר וכדורים אבל בסוף הבעיה תמיד חוזרת. עכשיו התחלתי להשתמש בטיפול נטורופתי של חברה בשם Pure Skin ובשילוב עם טיפול פסיכולוגי נראה שהכתמים והריח נעלמים. השאלה אם ניתן להסתמך על זה או שיש צורך שוב ושוב לבקר אצל רופא ולאבחן מחדש? ממש התיאשתי מטיפול מערבי

שלום רב תום, פטרת ציפורניים הינה דבר נפוץ מאוד ולרוב עקשן אם טיפולים מקומיים. לייזר איננו כלי נכון לטיפול בפטרת משום שאין הוכחות מדעיות שיש ריפוי אחרי טיפול או מספר טיפול. לא אכנס לשזה פה מבחינת הסבר אך זה המצב. לגבי טיפול בכדורים. ראשית חייבים בדיקה מיקולוגית במעבדה להבין את סוג הפטרייה שלך ואז את הזן הספציפי, ללא אבחון שכזה הטיפול התרופתי צולע. בד"כ יש הצלחה מאוד יפה עם הכדורים, אם הפסקת אותם ועדין נשארו על הציפורן כתמים אז הטיפול לא הושלם ולכן הפטרת חזרה. לגבי טיפולים אחרים אינני יכולה לתת לך את דעתי משום שהם לא מתחום עיסוקי, כלומר טיפול פסיכולוגי והומאופטי רחוקים ממני ואין לי דעה עליהם מלבד לאחל לך הצלחה. במידה ותרצי להגיע למרפאה לאיבחון אנא צרי קשר עם מספר הטלפון 03-6731240. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons), M.C.Podיו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה