נשירת ציפורניים בבוהנות

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

30/06/2019 | 21:40 | מאת: שרון

לפני מספר חודשים נעלתי למסיבה נעל לא נוחה. גם לאחר חליצת הנעליים הרגשתי לחץ וכאב בבוהנות מספר ימים שעבר עם הזמן .. נאמר לי על ידי הפדיקוריסטית רק לפני שבועיים (עד אז לא ראו שום הבדל)שכדאי לי לבדוק את הציפורן כי היא מצהיבה, הלכתי לרופא עור שאמר בשתי הציפורניים נראה כאילו מתפתחת פטריה ,ושלח אותי לבדיקה מיקולוגית. המליץ בנתיים לטפל מקומית בתמיסת אגיספור. עדיין לא קיבלתי תשובה ובנתיים 2 הציפורניים פשוט התנתקו מבסיסן ונשרו.(!)מעבר לבעיה האסתטית שקשה לי עם המחשבה שאין לה פתרון . האם עליי להניח לזה ולתת לציפורן לצמוח מחדש? האם זה יכול להזיק לטפל באגיספור גם ללא ידיעה האם יש פטריה? האם יש טעם להגיע להיבדק אצל פודיאטור/ אצלך לפני תשובות הבדיקה המיקולוגית? אני אשמח לדעת איך לפעול כרגע והאם צריכה למהר להיבדק? או לחכות? תודה !

שלום רב שרון, קוראים למקרה שלך ציפורן טראומטית. מה שנפגע זה המטריקס של הציפורן וככל הנראה זה תוצר של נעליים שיצרו לחץ על הבהונות ובסופו של דבר הן נשרו. אינני רוצה לקבוע עובדות בלי תוצאה ברורה של בדיקה מיקולוגית אך נראה לי כי התוצאה תהיה שלילית לאור הסיפור שלך. אין מניעה לשימוש באגיספור, זה לא יזיק. ממליצה להמתין לצמיחה חדשה של ציפורניים קחי בחשבון כי הצמיחה תהיה איטית בהשוואה לשאר הציפורניים שלך, וגם הצורה של הבוהן והציפורן עלולים להיות שונים משהיו, בהחלט יש מקום להגיע אלי, להמשך ברור ומעקב צמיחה. בהצלחה בברכה, קרולין צמח B.Sc(Hons), M.C.Pod יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל, מומחית לכירורגיה ושיקום ציפורניים. Senior Consultant Podiatrist U.K. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה