פטרייה בעור במצב קל ועדיין רגישות באזור

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

02/12/2018 | 14:00 | מאת: רגב

לכבוד ד"ר קרולין צמח שלום רב הייתי החודש כבר פעמיים אצל רופאי עור שאמרו שיש לי פטרת קלה מצד שני עדיין אזור העקבים מאד אדמומי ויש רגישות לא נעימה בכף הרגל בהליכה ממושכת יש צריבה וגירוי עז.אני משתמש באגיסטן כחודש בערך מתוכו מרחתי אולי בקושי 12 יום האם אפשר להמשיך? כי רשום על הקופסה עד 21 יום.נסיתי משחת לימסיל וצרבה לי מאד בעור.ליובש רכשתי משחת כפתן של מורז האם יעילה לפטרת ומצב היובש? גם רכשתי אבקת אוצנדיל האם מומלץ שימוש כי רופאת העור כרגע לא המליצה האם יש לו תופעות לואי? בברכה רגב

שלום רב רגב, ממכתבך אני מבינה שישנה פטרת מאוד מטרידה בכפות רגליך, שעל פי המלצות הרופאים מרחת אגיסטן ללא הטבה. יש שתי אפשרויות להמשך הדרך האחת לעשות בדיקה מיקולוגית ולוודא שבאמת יש שם פטרת. אפשרות שנייה זה לקבל חוות דעת נוספת או מפודיאטר או רופא עור. מאוד קשה לענות על שאלתך משום שלא ראתי את כף הרגל שלך וההסבר שלך לא מכוון אותי לשום כיוון דיאגנוסטי כך שאוכל לתת לך הצעה נוספת לטיפול מקומי. ממליצה על חוות דעת נוספת. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית BSc(Hons) Podiatry יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל. Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K

מנהל פורום פודיאטריה