יובש בכף הרגל ואדמומיות רבה עם רגישות

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

22/11/2018 | 11:33 | מאת: רוי

לכבוד ד"ר קרולין צמח שלום רב הייתי השבוע אצל רופאת עור לחוות דעת שניה.עקב פטריה בכף הרגל כשבועיים.הרופאה אמרה שמדובר בפטריה במצב קל אבל יש יובש בכף הרגל.נתנה לי למרוח קרם לחות של אקווה בין פעם לפעמיים ביום.וכן מריחת משחת אגיסטן בין פעם לפעמיים.כי כבר מרחתי כמעט 10 ימים.כל אזור כפות הרגלים אדמומי וכל נגיעה הכי קטנה בו גורמת לרגישות לא נעימה.וכן יש תחושת חום כמו בבריכה חמה במגע עם שמיכות מים חמים או גרביים מדוע? הרופא אמרה שלא מומלץ שימוש רב באמבטיות לרגל האם היית ממליצה לי מנסיונך הרב שימוש פעם ביום בסבון עץ התה במקום עצמו.? האם במידה והפטריה תשתפר היובש גם או שאין קשר בין שני הדברים? בברכה רוי

שלום רב רוי, פטרת בכפות רגליים מתבטאת בקילוף באודם גרד לפעמים, ויש גם המדווחים על תחושת שריפה. עץ התה מייבש ואינו מוצר המטפל בפטרת, לכן אין לו משמעות במקרה שלך. אם שורף לך יתכן ואחת המשחות לא מתאימה לך. תנסה למיסיל 30 גרם פעמיים ביום שבועיים. לחלופין ממליצה לגשת לרופאה ולעשות בדיקה מיקולוגית לברור מעמיק יותר של סוג הפטרת. במידה והפטרת תשתפר גם היובש יעלם. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית BSc(Hons)Podiatry, יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל, Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K

מנהל פורום פודיאטריה