פטרת ציפורניים-שמן אתרי

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

23/06/2018 | 10:11 | מאת: רן

לגבי טיפול שמרני בפטרת ציפורניים- הומלץ לי למרוח שמן עץ התה או רוזמרין על הציפורן . איזה מהם עדיף ? האם מופיע רק בצורת שמן אתרי, ואם כן. האם צריך למהול ואז איך עושים זאת

שלום רב, ראשית חשוב לאבחן את סוג הפטרת שאתה מצמיח על גבי ציפורניך, יש מספר סוגים שונים כגון: קנדידה, עובש, דרמטופיט ועוד. לשם זיהוי מדוייק יש לפנות למעבדה מיקולוגית שקיימת בכל קופת חולים. יש לבקש משטח ישיר ותרבית של הציפורניים הנגועות ואם יש חשד לכף רגל אז להוסיף גם. את ההפניה הזו יכול לתת לך רופא המשפחה שלך או רופא ער כמו כן פודיאטר אם קיים בקופה שלך. אחרי שיתקבלו תוצאות אפשר לבדוק מהן האופציות לטיפול. טיפול שמרני מהסוגים שציינתי למעלה ברוב המקרים נכשל. לכן לא אוכל להמליץ או לתת טיפים בנושא שמנים אתרים. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית BSc (Hons) Senior Consultant Podiatrist

מנהל פורום פודיאטריה