הלוקס ואלגוס.....................

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

16/01/2018 | 09:24 | מאת: דינה

לאמא שלי יש הלוקס ואלגוס ואני חוששת שגם לי מתחיל אני בת 45, בריאה נועלת נעלים טובות ויקרות, יש לי ממה לחשוש?

שלום רב, הלוקס ואלגוס הינו תהליך ארוך שלוקח שנים עד שהוא מגיע למצבו הסופי הבעייתי, בשלבים התחלתיים אנו פוגשים את חוסר האסתטיות בשלב ראשון ויכול גם להווצר מצב של חוסר נוחות בהנעלה, גם היא יקרה ואורתופדית. אם את חוששת שהמצב מתדרדר או שמתחילים לך כאבים, יש תרגיל פיזיותרפי נפלא שיכול לעזור המון, שימי גומיה על שתי בהונות כשכפות רגלייך על הקרקע, והרחיקי ביניהן (צ'ארלי צ'אפלין) החזיקי 10-15 שניות וחיזרי, סה"כ 5 דק' כל יום. מאוד עוזר ומחזיר עם הזמן והתמדה את הבוהן כמעט למצב ישר חזרה. כמובן שיש מקום גם למדרס אבל זה ע"פ שיקול וע"פ ממצאים בבדיקה ביומכנית שעושה פודיאטר או אורתופד. כמובן שאת מוזמנת להמשך ייעוץ במידה ותרצי 03-6731240. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית BSc(Hons) Senior Consultant

מנהל פורום פודיאטריה