אשמח להסבר מנסיונך, תודה!

דיון מתוך פורום  גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות

04/01/2024 | 09:52 | מאת: אסתר

שלום דוקטור, ביצעתי CT ריאות לפני חצי שנה "הודגמה קשרית קטנה בקוטר 3 מ''מ בLLL" בCT החוזר שביצעתי לביקורת כעבור מספר חודשים - "גם הפעם, כמו בבדיקה הקודמת, הודגמה קשרית קטנה מעל להסתעפות כלי דם בבסיס הריאה השמאלית (יתכן שמייצגת הרחבה ווסקולרית בלבד), בקוטר 3 מ''מ, ללא שינוי ביחס לבדיקה הקודמת. לא זוהו ממצאים מוקדיים נוספים. נתיבי האוויר ברוחב תקין. שערי הריאות והמיצר תקינים. לסיכום: לא חל שינוי מאז הבדיקה הקודמת." כפי שאפשר לראות הקשרית נשארה זהה בגודלה אני מאמינה שזה סימן טוב. נשאלת השאלה, כאשר מפענח רושם - "הודגמה קשרית קטנה מעל להסתעפות כלי דם בבסיס הריאה השמאלית (יתכן שמייצגת הרחבה ווסקולרית בלבד)" למה הוא בעצם מתכוון? האם הוא מתכוון שככל הנראה מדובר בהרחבת כלי דם בלבד? למה הכוונה "ייתכן שמייצגת הרחבה ווסקולרית בלבד" ? האם מה שהוא רשם לדעתך ומנסיונך "מסוכן" ? ושאלה נוספת, במידה ויש הרחבה ווסקולרית שלהבנתי מדובר בהרחבת כלי דם (אשמח שתתקן אותי אם אני טועה) היא יכולה להיקרא ולהחשב כקשרית? תודה רבה לך מקרב לב.

שלום צריך לראות את הסי טי בעצמי כדי להתייחס 02-655-5014 [email protected]

מנהל פורום גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות