התייעצות

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

04/08/2020 | 21:15 | מאת: יעל

היי, אני גרושה ללא ילדים, יוצאת עם גרוש + ילדים גדולים יחסית. אנחנו בני 50 . אצלינו במשפחה יש מסורת של קניית מתנה ביום הולדת . אצל בן זוגי לא נהוג, בקרוב יש יום הולדת לאחי ולאחותי ("ילדים גדולים"), עדיין לא שוחחתי עם בן זוגי על הנושא, אך אני כמובן מניחה שהוא יבוא איתי ביום ההולדת שלהם. האם לדעתך עליו להביא גם מתנה או להשתתף איתי אכשהו ? אני מבינה שהוא לא בקטע של מתנות ומכבדת את זה, גם לי הוא לא מביא מתנות בשוטף (כשהכרנו היינו שנינו אחרי יום הולדת, עדיין לא חלפה שנה..:) אני מתלבטת כמה זה חשוב שיכבד במקרה זה את הנוהג במשפחה . אני מניחה שאם לא יביא מתנה אפילו קטנה זה יכעיס את המשפחה... אשמח לשמוע את דעתך. בעצם השאלה היא איך אפשר לאזן בין הנהוג במשפחתו לבין הנהוג במשפחתי בלי שזה יפגע באף צד.... אם זה אפשרי בכלל.... תודה רבה.

הי יעל, על אף שמדובר ב"זוטות" אם יורשה לי, כשזה מגיע לפורומים משפחתיים כאלה ואחרים, אז זוטות לפתע הופכות לענינים כבדי משקל. אז בואי בכל זאת ננסה לפשט קצת את הדברים שהם בעצם פשוטים מאוד... אפשר לומר לבן זוגך שזה מה שנהוג ומקובל במשפחתך ולהיות מוכנה לכבד כל החלטה שלו. שנית חשוב לזכור שאת והוא אינכם מקשה אחת, את יכולה להביא מתנה אם זו בחירתך וזה חשוב לך, ואת אפילו יכולה לכתוב שזה משניכם. והדבר השלישי הוא שכדאי וחשוב לזכור שכל אדם הוא אחראי בלעדי על רגשותיו כך שאם בן משפחתך יבחר להעלב כי לא קיבל מתנה (ובוודאי כשמדובר באדם כמעט זר) אז זו בחירה שלו..ואין לשים את האחריות על רגשותיו על אף אחד מלבד עליו עצמו..ובמילים אחרות רצוי שתשחררי את בן זוגך ואת עצמך מהאחריות על כך . בכל מקרה, הכי כיף לתת מתנה כי מתחשק לתת ולא כי "תענשי" אם לא תתני..לא כך? כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהלי פורום דייטים וזוגיות