האם להתחיל כך קשר ? התלבטות

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

21/02/2018 | 07:39 | מאת: הילי

שלום רב, נפגשתי 2 דייטים עם בחור גרוש עם 2 ילדים. אנחנו בטווח גילאים של 40+. אני רווקה. הבחור מאוד מתלהב וציין שהוא ישמח להמשיך קשר. מדובר בבחור שלפני הרבה שנים הוריד מעל 30 קג במשקל. עבר פרידה /גירושין מאשתו בשנה וחצי האחרונות, ולפי מה שאמר מדובר בטראומה שחווה ולאחרונה התאושש ממנה. (אני מרגישה שעדיין לא התאושש ). כיום הוא בקיצוניות השנייה. בקושי אוכל. רזה מאוד הוא טוען שהוא לא מרגיש רעב אבל אני מרגישה שהוא שולט ברעב . מדבר על עצמו במושגים של גמילה והתמכרות. ציין כי היה מכור לקניות (קנה באתרים בעשרות אלפים) טוען שנגמל מזה וכן מסיגריות באמצעות סדנה של קופת חולים. התרשמתי שהוא מאוד רוצה קשר זוגי אמיתי, כמוני, הוא מוכן להשקיע בו. אך אני תוהה אם נכון להיכנס לקשר זוגי עם בחור שעוד לא התאושש כנראה מטראומה, עם בחור שנראה שמחליף התמכרות בשליטה באוכל .בעיני זו הפרעת אכילה ואני חוששת שזה יגיע לאנורקסיה (ואולי זה כבר כך). קשה לי מאוד עם הרזון שלו, זה מרגיש לי חולני מאוד. הוא בחור נאה והרזון שלו וכל המורכבות הנפשית שאני מרגישה גורמים לי להירתע ולא להימשך אליו פיזית ומעבר לכך. מצד אחד אני לא רוצה למהר לפסול את הקשר, אך מצד שני חוששת מאוד להיכנס לקשר כזה (יתכן שקשר זוגי טוב יסייע לו להתאושש אך יתכן שלא ... ואני לא יודעת אם אני רוצה להיכנס לזה ). אני מרגישה פער גדול מבחינת מודעות . אני בחורה מודעת, חווה קשיים אך מתמודדת אחרת. והוא לא נמצא במקום הזה כרגע. היכן הגבול ? האם נכון להיכנס לקשר במצב כזה? אני לא מכירה אותו מספיק ,לא יודעת אם אני מפספסת משהו או לא. אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל המלצות.. תודה רבה.

הי הילי, איך אומרים, התשובה בגוף השאלה..? או בסוף השאלה במקרה שלך. כתבת בפירוש "אני לא מכירה אותו מספיק ולא יודעת אם אני מפספסת משהו". את צודקת, ברור הרי ששני דייטים בלבד, על אף שהניבו מידע רב...לא מספיקים כדי באמת להכיר את האדם. ההתרשמות שלך כרגע היא אמנם רחבה באופן יחסי לשני דייטים, אבל שימי לב שלא ציינת שום דבר טוב בשאלתך..האם הוא בכלל מוצא חן בעינייך מבחינה כלשהי? או שאת בעצם רואה בעיקר את החלקים הפחות טובים שמאיימים על האפשרות להתמסר לקשר? אני גם רוצה לשאול אותך הילי, האם לדעתך היכולת שלך, המרשימה יש לומר, להתרשם במהירות ולעומק מבני אדם, גם עומדת לך לרועץ ומפריעה לך להתמסר לתהליך היכרות, שבתחום הזוגי יכול להיות מלא חוסר וודאות ואי נוחות? לסיכום, אני באופן אישי לגמרי מציע לך להמשיך לבחון את האפשרות הזו, וזיכרי שאת תמיד יכולה להפסיק אותה כאשר התחושות והרגשות שלך לגבי סיום הקשר (אם אכן תרגישי כך) יהיו יותר בהירים. כרגע זה נראה שאת עדיין לא שם. בהצלחה הילי! שחר ברשף טיפול וייעוץ 0545483333

מנהלי פורום דייטים וזוגיות