אבוד עצות ולא יודע אם להילחם

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

05/06/2017 | 18:45 | מאת: פאול סול

כן בסוף גם לי זה קרה...יצאתי עם מישהי 5 חודשים.. אנחנו מכירים מהעבודה והייתה לנו כימייה מטורפת עוד מהדייט הראשון...לפני יומיים דיברנו וציינתי שאנחנו כבר 5 חודשים ביחד ומשום מה מאותו רגע היא התחילה לדבר מוזר...אנחנו לא נפגשים יותר מדי בגלל העבודות כי שנינו עובדים משמרות...היא התחילה להגיד לי שצריך שנדבר בארבע עיניים ולא הייתה מוכנה להגיד לי מה ולמה...אתמול בבוקר אחרי עבודה באתי אליה ושוב לא דיברה איתי אלא אמרה לי שנלך לישון...אחרי שקמנו היא זרקה את הפצצה שבעצם היא רוצה לעשות קאט כי היא לא מצליחה להתאהב בי ושהיא כבר כמה חודשים מנסה עם עצמה ולא קורה לה...בהמשך השיחה היא אמרה שאולי נעשה ״הפסקה״ כדי שאולי זה מה שייגרום לה להרגיש פתאום דברים... זה לא יצא לפועל..עד לפה סיפור רגיל...מפה מתחיל הבלאגן...אחרי כל זה שאמרתי לה שלדעתי אנחנו מפספסים היא התחילה להגיד שהיא לא יכולה לתת לזה עוד הזדמנות כדי לא לפגוע בי עוד יותר בהמשך..ואני אמרתי שההפך מזה נכון שאם אני לא מנסה אז אני יותר אפגע..מפה לשם השיחה נמשכה ארבע שעות שבזמן הזה היא גם בכתה וגם שכבנו וגם שהלכתי היא ליוותה אותי לאוטו...והשיא בלילה שהייתי ביום הולדת של חבר שהייתי אמור להישאר אצלו..היא אמרה לי לפני שאני יישבע שאני לא אשתה ואנהג וכך עשיתי פשוט אצל החבר לא היה מקום בסוף אז אמרתי לה שלא אוכל לעמוד בהבטחה של לא לנהוג כי אני חייב לחזור הביתה..ואז היא אמרה שאבוא לישון אצלה אבל שזה לא אומר כלום...והיא באמת דאגה לי הכינה לי אוכל ולקחה אותי לישון איתה במיטה וכו׳ אני פשוט לא מבין איך מישהי שלא רוצה שום קשר מתנהגת ככה ואני מרגיש שפשוט משהו מפחיד אותה ...חשוב לי לציין שעד שהתחלנו לצאת היא לא הייתה בזוגיות 10 שנים והיו לה רק יזיזים ... אתם חושבים שאני מפספס משהו ושווה להילחם למרות שאני לא יודע איך או שפשוט להמשיך בחיים שלי?

שלום פאול, מתוך התיאור שלך על פניו, אני יכולה להבין מדוע אתה מבולבל. זה נשמע שאתה קולט ממנה מסרים סותרים ואינך יודע כיצד לפעול. אז אני אומר לך מה לדעתי כדאי לך לעשות. ברר איתה שוב איזה סוג של קשר היא הייתה רוצה איתך. הקשב היטב לדבריה ווודא שהבנת את מבוקשה. לאחר מכן הבהר לה מה הם רצונותייך שלך מהקשר איתה, ובמידה ואתה מבין שאינכם רואים עין בעין, פעל כדי לכבד את מבוקשה, אולם עשה זאת בתנאים שלך, תוך הבהרה של רצונותייך, ואף השארת הדלת פתוחה אם תרצה בכך ואני אבהיר. למשל, אם היא רוצה להפסיק את הקשר הרומנטי ולעבור לקשר ידידותי. הבהר לה שאתה כן מעוניין בקשר רומנטי (ושאם תתחרט, היא מוזמנת לפנות אלייך שוב), ובמידה ולהישאר ידיד שלה הוא דבר שאינו מקובל עלייך (מבלבל מידי, מייסר מידי וכיוב'), הבהר לה שאינך מעוניין בזה, הסבר מדוע, ובקש ממנה גם כן לכבד את מבוקשך (קרי, ניתוק קשר). אני אישית לא מאמינה במלחמות שהולכות נגד רצונות של בני אדם. זה אולי רומנטי והירואי בסרטים, אבל במציאות, ברוב הפעמים, זה רק מתסכל, מייאש וגורם הרבה מאוד צער וכאב. מוטב לך לכבד את רצונותיה, ולהמשיך הלאה. במידה והיא תתחרט, היא תדע איך למצוא אותך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

09/06/2017 | 02:27 | מאת: פאול סול

לאחר ארבע ימים שלא דיברנו כלל ביום שלישי התקשרתי אליה..הופתעתי שהיא ישר ענתה ואמרתי לה שאני רוצה שנדבר והיא ישר הסכימה שזה גם הפתיע אותי..נפגשנו באותו יום ודיברנו ובסופו של דבר גם חזרנו להיות יחד..אמרנו שפשוט נזרום ונתן לזה עוד הזדמנות ונראה לאן זה יוביל...דיברנו על זה שננסה להיות יותר ביחד אבל גם שלכל אחד יהיה את הזמן לעצמו וגם הפתיע אותי שהיא אמרה בסוף הערב שזה פעם ראשונה שהיא חזרה למישהו אחרי פרידה לכן אני לא הבנתי אם זה טוב או לא...גם לפני יומיים הייתי אצלה והרגשתי יותר רגשות מצדה...אני קצת מבולבל מזה שהיא הסכימה לתת לזה עוד הזדמנות ולא הייתי רוצה לדעת שזה בגלל שיש לה רגשות אשמה שנפרדנו או כי היא מרחמת איך אוכל לדעת?

שוב היי, כפי שהצעתי במקרה של פרידה, אותו הדבר נכון במקרה של חזרה. חברתך אומרת בפה מלא שהיא מעונינת לחזור ולנסות שוב, אז כבד את דבריה, סמוך עליה שההחלטה שלקחה היא מודעת ושהיא עומדת מאחוריה, ונסה להרגע ולהשקיע משאבים בלהפוך את הקשר למוצלח, במקום להיכנס למתח מיותר ולהסחף למחשבות טורדניות באשר לסיבות האמיתיות לדבריה. ממילא לכל החלטה יש בד"כ יותר מסיבה אחת, אתה יודע, הדברים הם לפעמים מורכבים. לכן אני דווקא מציעה לבחור בדרך הפשוטה, ולהאמין שהיא באמת רוצה בקשר איתך. מקסימום במוקדם או במאוחר תתבדה ואז תפעל באופן שיתאים לך, אבל בנתיים לא תבזבז את הזמן בלהיות טרוד, מוסח, פרנואידי, היפר רגיש וכו' וכו'. אני מציעה לך להטות אוזן לצרכים ולרצונות שלך עצמך, וברגע שמשהו לא יעבוד, בין אם מבחינתך או מבחינתך- אז תחשוב מה הצעד הבא. בנתיים, נסה להנות ממה שיש. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהלי פורום דייטים וזוגיות