חיך צר וארוך

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/11/2015 | 11:29 | מאת: צביקה

שלום אני בן 40. יש לי חיך צר וגם לסת קטנה יחסית. בצעירותי עשו לי הרחבה של הלסת העליונה בעזרת החבת מפתח שכל כמה זמן היו מסובבים וכו' כחלק מהליך יישור השיניים שלי. לאחורה קראתי שחיך צר הוא נדיר יחסית והוא תוצאה של מחלה גנטית או אינספור סינדרומים - אינני סובל מכל בעיה רפואית כלשהי האם עלי בכלל להבדק לדעת אם יש בי משהו שכביכול לא "התפרץ"? או שחיך צר הינו ממצא שכיח שלא מתרחש רק כתופעה של סינדרומים או מחלות שונות. תודה צביקה

שלום צביקה, חיך צר וגבוה אינו בהכרח סימן לבעיה אקוטית תורשתית. חיך צר יכול להיות על רקע נשימה פה (חסימה בנשימת אף), יכול להיות על רקע תורשתי בו במשפחה יש מבנה כזה של לסת ללא כל השפעה על התפקוד הרגיל. אין צורך בדאגה. מאידך, במידה וישל הפרעות נשימה-היינו שאתה מרגיש שאתה נושם מבעד לפה, מומלץ לפנות לרופא א.א.ג ובהמלצתו ניתן אף לפנות למומחה לאורתודונטיה. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה